Извор: РТВ

За више од 60 школа 670 дронова за примену програмских језика и јачање дигиталних знања.

Основне школе у Земуну, Новом Београду, Панчеву и Сурчину добиће дронове намењене ученицима за примену програмских језика и јачање дигиталних знања.

Укупно 670 дронова биће донирано у више од 60 школа захваљујући меморандуму са Ротарима дистрикта Србије и Црне Горе, рекао је министар просвете Бранко Ружић на додели дронова у новобеоградској Основној школи „20. октобар“.

Министар је рекао да ће обуке за ученике 5. и 6. разреда почети данас, као и да има довољно стручних људи који ће се бавити тим питањем.

„Ово је једна одлична акција, а вредност пројекта је више од 100.000 долара. Министарство ће увек стајати иза оваквих пројеката“, рекао је Ружић.

Гувернер дистрикта Србије и Црне Горе Данило Љевнаић поздравио је напоре Министарства просвете да се дигитална писменост подигне на највиши ниво, најављујући да ће у наредних месец и по дана више од 100 школа добити роботиће.

Директор школе „20 октобар“ Бранислав Недељковић рекао је да су ђаци веома заинтересовани за читав пројекат и да ће им помагати наставници информатике и технике и технологије.

Како је рекао, епидемија коронавируса навела је да се школа додатно заинтересује за ИТ сектор, те су тако све учионице опремљене рачунарима и интернетом.

Недељковић каже и да је у тој школи, у којој је јуче у нову школску годину кренуло 1.400 ученика, добра епидемиолошка ситуација, али и да је обавезна примена заштитних мера.

Извор: РТВ