АФА у сарадњи са Министарством трговине, туризма и телекомуникација организује Hack#teen – хакатон за девојчице узраста од 11 до 14 година са циљем да оснажи и инспирише наредне генерације девојчица и девојака у области науке, технологије, инжењерства и математике како би биле пођеднако заступљене у технолошким пословима будућности и учествовале у креирању нове, дигиталне цивилизације!

Програм ће се одржати 23. Септембра у Легату Чолаковић на адреси Родољуба Чолаковића 2, Београд, док ће свечаност и додела награда ★ бити 24. Септембра у башти Метропола.

Рок за пријаву петочланих тимова девојчица је требало да трајеће до 17. Септембра слањем једноминутног видеа путем  сајта:

https://hackteen.afa.co.rs/

Hack#teen је део иницијативе More Girls in STEM, који је је посвећен охрабривању и мотивисању девојчица да се више заинтересују за природне науке и укључе у СТЕМ занимања, са циљем да се подигне свест о важности учешћа жена и девојака у креирању будућности која је дигитална. Иницијатива је посвећена промовисању важности знања и образовања као кључних за успех и напредовање у животу.

За све додатне информације можете послати мејл на office@afa.co.rs