ОШ ,,Сава Шумановић“ организовала је 16. децембра 2019. семинар у просторијама школе који је водио клинички психолог Војномедицинске академијe доктор Влајко Пановић. Семинару су присуствовали бројни родитељи ученика. Највише пажње је посвећено целокупном психофизичком стању наше деце и последицама претераног коришћења мобилних телефона. Теме семинара односиле су се и на питања  у вези са савременом породицом, грешкама које родитељи најчешће праве приликом васпитања и о начинима да се оне избегну, а њихове негативне последице отклоне. Посебно је истакнуто постављање граница у понашању детета што је илустровано практичним примерима и саветима.

Родитељи су имали прилику да постављају питања у вези са практичним проблемима и животним ситуацијама. Кроз дијалог са реномираним клиничком психологом родитељи су добили многе корисне информације и смернице за поступање у бројним животним ситуацијама у вези са васпитањем деце. Двоипочасовно предавање је прошло као трен, сваки минут је био драгоцен. Садржај семинара оставио је веома снажан утисак на учеснике. Присутни родитељи наставили су са анализом утисака и расправом у вези са  темама и након завршетка званичног дела предавања.

Желимо да се захвалимо Катарини Јовановић, директорки ОШ ,,Сава Шумановић“ и свим запосленима школе који су учестовали у организацији веома квалитетног и значајног догађаја за родитеље ученика и надамо се да ће се такви догађаји што чешће организовати у будућности. 

                                         Александра Вукотић (5-4)