Дана 25.10.2019, одржана је теренска радионица на територији Београда под називом „МОТРИ И УОЧИ- ПА САЧУВАЈ!“, коју је организовало удружењe „Школа за опстанак“. По пет ђака из пет школа општине Земун су добила могућност да похађају радионицу. Ученике које сам водио на радионицу из наше школе су Марчета Тара (5-5), Новић Катарина (6-2), Немања Васић (6-5), Несторов Марија (6-3) и Кецман Лука (6-3).

Дестинације које смо обишли и које су планиране радионицом су биле Топчидерски парк и  ушће реке Саве у Дунав. У Топчидерском парку деца су имала прилику да се кроз предавања др. Војислава Васића, Оље Васић и биолога Јелене Николић-Антонијевић на лицу места упознају са природним и културним добрима парка, са биодиверзитетом тог подручја, са кратком историјом и знаменитим личностима које су везане за тај парк и да ураде попис (бележећи фотоапаратима)  важних врста биљака и птица на том станишту.

Након тога је уседило путовање до ушћа Саве у Дунав где су се деца упознала са орнито – фауном београда посматрајући птице кроз двогледе и дурбин. На том месту је такође био за све учеснике организован заједнички доручак. После приче о птицама и кратког предаха, отишли смо до основне школе „Лазар Саватић“ где су деца кроз интересантан квиз сумирали знање које су стекли током овог занимљивог путовања.

Ученици су били презадовољни, све је протекло онако како је планирано и деца су се пуна позитивних утисака вратила својим кућама.

Наставник биологије – Милан Ђорђевић