Заштита за све

У понедељак 10. јуна, ученици одељења IV5 наше школе учествовали су на финалном такмичењу у оквиру конкурса „Заштита за све“. Конкурс су организовали Фонд Б92, Еуцерин, Министарство здравља и Министарсво просвете, науке и технолошког развоја.

Наше одељење се нашло међу првих пет  одељења у Србији и имало прилику да освоји 250.000 динара за опремање учионице.

Такмичење у знању о одговорном понашању на сунцу, на коме је учествовало пет одељења основних школа из Србије, одржано је у Хали спортова „Ранко Жеравица” на Новом Београду. Прилику да се такмиче на овом занимљивом турниру и освоје атрактивну награду имало је око 100 основаца, захваљујући својим учитељима, чије су се наставне методе на тему заштите од сунца изабране као најбоље на конкурсу „Два лица сунца”.

На такмичењу су учествовала одељења основних школа „Димитрије Тодоровић Каплар” из Књажевца, „Јован Јовановић Змај” из Алексиначког Рудника, „Кнез Сима Марковић” из Барајева, „Радислав Никчевић” из Мајура и „Сава Шумановић” из Београда.

Едукативна кампања „Заштита за све” за циљ има учење деце и информисање родитеља и просветних радника о одговорном понашању на сунцу. Кампању спроводе Еуцерин Србија и Фонд Б92, уз подршку Министарства здравља и Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

„Циљ кампање „Заштита за све”, је да одговорно понашање на сунцу постане део здравих животних навика деце. Став светске здравствене организације је да је прекомерно излагање УВ радијацији озбиљно питање јавног здравља, а препорука да се са едукацијом почне баш у овој узрасној групи.“, изјавила је Нада Милетић-Невајда, из Еуцерин Србија.

Такмичење у Хали спортова организовано је по принципу популарних игара без граница. Ученици из свих пет школа показали су изузетно знање о ефектима сунца на здравље и кожу и потребним мерама заштите. 

У томе су имали помоћ другара, родитеља и пријатеља, који су их бодрили са трибина.

Након узбудљивог такмичења, наши ученици су освојили треће место.

После узбудљиве авантуре у Хали спортова, деца су са нестрпљењем очекивала посету Музеју науке и технике, коју су организатори кампање приредили за све учеснике такмичења.

Честитамо победницима и свим учесницима!

Одељење IV5

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.