Рукометна репрезентација у нашој школи

У петак, 7. јуна нашу школу су посетили чланови рукометне репрезентације Србије Димитрије Јелић, Милош Грозданић, Страхиња Станковић и Немања Ратковић. Том приликом су се дружили  са ученицима наше школе. Поред игре и дружења са репрезентативцима искористили смо прилику да се захвалимо РСС, те је директорка наше школе Рукометном савезу Србије уручила Захвалницу за дугогодишњу сарадњу и промоцију школе.

Чланови минирукометне секције коју води учитељ Ненад Пантић су у два наврата били демонстратори мини рукомета на отварању Сајма спорта. Такође, у нашој школи постоји рукометна секција за ученике од V до VIII разреда коју успешно води наставник Маниша Вукмировић, а која је више пута освајала Општинска такмичења у конкурецнији дечака и девојчица.

О овом догађају РСС навео је:

„Српски репрезентативци искористили су слободно преподне током припрема за одлучујуће утакмице у квалификацијама за Европско првенство 2020 да посете основну школу „Сава Шумановић“ у земунском насељу Алтина.

Чланове новосадске Војводине, Димитрија Јелића, Милоша Грозданића, Страњињу Станковића и Немању Ратковићадочекала је школска сала испуњена децом, а за наше репрезентативце уприличен је и отворени час рукомета, на коме су ученици из рукометне секције школе, као и сви остали заинтересовани, могли да нешто науче на прилагођеним полигонима и игри на два гола.

Ученици су могли и да одиграју пар минута са својим идолима, а након часа уследило је сликање и давање аутограма.

„Диван је осећај бити међу децом. Ово представља мотивацију за све нас да направимо што бољи резултат и изборимо пласман на Европско првенство. Надам се да ћемо на ово гостопримство одговорити на најбољи могући начин„, речи су левог крила националног тима Милоша Грозданића.

Директорка ОШ „Сава Шумановић“, која броји око 1000 ученика, Катарина Јовановић, истакла је задовољство посетом репрезентативаца и уручила захвалницу Рукометном савезу Србије за помоћ у виду реквизита (лопте и мајице) и подршку у промовисању школског спорта.

У име колектива пожелела је срећу „Орловима“ у утакмицама са Белгијом (12. јуна – 20 часова) и Швајцарском (16.јун, Нови Сад – СПЕНС, 18 часова).

У последњих шест месеци сличне акције дружења репрезентативаца и деце одржане су и у Зрењанину, као и београдским основним школама „Надежда Петровић“ и „Бранислав Нушић“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.