Препоручујем књигу за читање

Дана 7. јуна 2019. године ученици 4-1 одељења су представљали својим друговима књиге које би им препоручили за читање. Ана Шакан је представила књигу  Дејвида Валијамса ,, Најгора деца на свету“ , Миа Чикара је говорила о роману Бетине Обрехт ,,Хоћу и ја да будем прва“. Алекса Костадиновић је своје другове и другарице заинтересовао са деци омиљеним ,,Дневником  шоњавка 1“ Џефа Кинија,  а Маша Исаиловић  је причала о ,,Белој Гриви“  Рене Гијоа. Јана Ђорђевић је својим друговима и другарицама препоручила књигу  Џоане Кетрин Роулинг ,,Хари Потер и Реликвије Смрти“, а њена другарица  роман из истог серијала ,,Хари Потер и ватрени пехар“. Теодора Чубрило је ученике упознала са ,,Пипи Дугом Чарапом“ Астрид Линдгрен,  уз које су одрасле многе генерације. Андреј Врцељ   је говорио о најомиљенијој књизи  Инид Блајтон ,,Острво авантура“ , а Јована Кунарац о ,,Свемоћном оку“ Чеде Вуковића.Сви ученици су и у писаном облику навели теме,  поруке, ликове,а неки су и илустровали омиљена дела.

Библиотекарка је ученицима навела литературу коју би им препоручила за читање за време летњег распуста, а затим је прочитала приповетку ,,Башта сљезове боје“, из њој омиљене  истоимене Ћопићеве књиге.

Надамо се да смо и оне ученике,  који баш и не воле да читају, после овог часа бар мало заинтригирали да узму у руке уместо мобилног телефона неку књигу о којој су данас чули.

 

Слободанка Сундаћ, библиотекарка

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.