Испраћај осмака!

Петак, 31. мај 2019. године, увукао се тихо и неприметно, као и сваки други дан. Овај петак последњег дана маја није био обичан.То је могао да примети и случајни пролазник, али и онај кога је пут нанео у ОШ ,,Сава Шумановић“.

Веселост, раздраганост, шарена лица и  слогани на мајицама наших осмака су доказ да су се радовали завршетку последње године осмогодишњег школовања, несвесни чињенице да су завршили и са једним од најбезбрижнијих периода у свом животу. Чувену крилатицу ,,Од колевке па до гроба најлепше је ђачко доба“ схватимо тек кад нам косе побеле, и кад увидимо да је живот један трен, а ми само сићушни делови у космосу.

Драги наши осмаци,

Младост је на вашој страни, али она са собом носи и своје опасности, страхове, бриге, којих ви, на сву срећу, нисте ни свесни, али су зато за вас ту ваши учитељи, наставници, родитељи који вам дају праве смернице да не залутате на стази препуној трња, али и ружа, стази која се зове живот. Слушајући трубаче и песму која се орила у школском дворишту, гледајући вас испреплетене у колу, пуне раздраганости, безбрижности и среће коју поседује само млад човек, у свакоме од нас заискрила је у оку суза радосница, а у срцу мала зебња пред будућношћу која вас чека.Ускоро вас чека полагање заврног испита. Покажите своју зрелост, знање и вештине које су вам пренели ваши учитељи, наставници и родитељи! Нелсон Мандела је рекао: „Образовање је најмоћније оружје које можете употребити да мењате свет!“

Докажите нам да ова земља има будућност и да ћете се трудити да нам овај свет буде боље место за живот!

 

Срећно вам било!

 

Колектив ОШ,, Сава Шумановић“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.