Одељења шестог разреда су 27. септембра ишла у позориште   „Бошко Буха“ да гледају представу „Крчмарица Мирандолина“.  Дуго смо ишчекивали полазак.  После часова смо  оставили ранчеве у школи и радосно кренули ка аутобусу.  Пут је био занимљив, уживали смо у причи и слушали музику. Пре представе свратили смо до пекаре и уживали у сласним залогајима.

Сели смо у удобна седишта, а тренутак касније настала је тама. Глумци су делове представе прилагодили нашем узрасту. Имали смо ретку прилику да видимо и ситуације где су глумци импровизовали и засмејавали једни друге док су мењали оригинални текст. Представа је била толико занимљива да нас је у потпуности обузела, нисмо имали времена да причамо са другарима.

У повратку назад радосно и уз доста смеха смо препричавали догађаје са представе. Представа говори о жени која својим изгледом и животинм ставом осваја мушкарце и кроји околину по своме. Ликови пролазе кроз низ комичних ситуација. Костимограф  и сцвенограф су  занимљиво дочарали место и време радње представе. 

 

О представи

 

Представа „Крчмарица Мирандолина“ први пут је изведена далеке 1753. године. Карло Голдони је аутор представе. Наша премијера је била 2007. године, а редитељ представе је Југ Радивојевић. Играју: Андрија Милошевић, Ненад Ненадовић, Катарина Жутић, Јелена Тркуља, Урош Јовчић, Игор Дамњановић, Андријана  Оливерић и Горан Јевтић.

 

Давид Марјавнов (6-2)

Михаило Матић (6-2)