Упис ученика у први разред

Упис ученика у први разред школске 2023/2024. године

 

Упис електронском путем

Упис обраћањем школи

1.     еУправа – еЗаказивање 

(https://euprava.gov.rs/)

 

2.     доступно од 21. 03. до

31. 05. 2023.

 

1.     Попуњавање података на интернет

страници школе

(http://skola.savasumanovic.edu.rs/2021/03/09/upis-ucenika-u-prvi-razred-2/)

 

2.     обавештавање секретара школе

 телефонским путем (011 317 0491) 

 или имејлом (sssumanovic@gmail.com)

 

3.     доступно од 21. 03. до 31. 05. 2022.

У први разред школске 2023/2024. године уписују се деца рођена од 1. марта 2016. до 28. фебруара 2017. године, а упис почиње у понедељак, 3. априла 2023. године.

Родитељима или другим законским заступницима деце која су стасала за упис у први разред основне школе у школској 2023/2024. години, од 3. 4. 2023. године биће омогућено да електронским путем закажу тесирање за упис детета у у први разред  преко портала еУправе. Апликација за електронско заказивање термина ће бити доступна родитељима од 21. марта до 31. маја 2023. године. Уколико родитељ не искаже заинтересованост на овај начин, не доводи се у питање упис детета у први разред.

Да бисте уписали дете у први разред потребно је да пре заказивања тестирања обавите све лекарске прегледе и обавите обавезну вакцинацију која је у складу са законским регулативама Републике Србије.

Родитељи приликом уписа детета у школу не доносе ниједан документ у папирном облику. Преко апликације еУпис извршиће се повлачење података о ученику из матичне књиге рођених, евиденције пребивалишта  и о обављеном лекарском прегледу. Изузетно, ако је лекарски преглед обављен код приватног лекара или у војној здравственој установи, биће потребно да га родитељ донесе у школу.

Министарство просвете,  науке и технолошког развоја обзезбедило је подршку родитељима у вези са еЗаказаивањем термина за успис и тестирање детета у ОШ. Сва питања и недоумице у вези са заказивањем термина могу се поставити на контакт телефон 011 735 0557.

 

С поштовањем,

директор школе Срђан Пранић

 
 
Упишите јединствени матични број грађанина
Упишите датум рођења детета, као и место и општину.
Упишите јединствени матични број грађанина
Упишите јединствени матични број грађанина
.

ОДРЖАНА ДОДЕЛА НАГРАДА РЕЦИТАТОРИМА

Дана четвртог априла у нашој школи је уприличена приредба на којој су додељене награде најбољим школским рецитаторима. Победници су рецитовали песме. Три првопласирана ученика су добили дипломе, а првопласирани и књиге. Одељење 4/3 је припремило плесне тачке, чиме су доделу награда учинили нестереотипном, веселијом. Ђаци овог одељења су рецитовали и врло интересантне песме познатих песника.
Овој свечаности су осим ученика, учитеља, наставника српског језика и књижевности присуствовали и предшколци из вртића ,, Mилица“ и родитељи.
Хвала свим ученицима, њиховим учитељима, наставницима и посебно одељењу 4/3 и њиховој учитељици Ивани Домиан.
Слободанка Сундаћ, библиотекарка

OПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ,,ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА“ ШК. 2022/23. ГОДИНЕ 23.03.2023.

На Општинском такмичењу ,,Читалачка значка“ учествовало је 13 ученика који су прошли школски ниво. Библиотекарке из Библиотеке ,,Свети Сава“ из Земуна разговарале су са ученицима о прочитаним делима и прегледале им читалачке дневнике. Након завршених активности у ,,Читалачкој значки“ на територији Оштине Земун, библиотекарке ће изабрати најбоље ученике и  доделити им титуле: Велики Поштовани Писар, Велики Поштовани Говорник, Поштовани Писар и Поштовани Говорник, а изабраће и најбољи читалачки дневник. Ученици који су данас учествовали на такмичењу добијају од Библиотеке ,,Свети Сава“ бесплатно учлањење у њихову библиотеку. Сви ученици који су у нашој школи завршили ,,Читалачку значку“ добили су диплому и књигу на поклон. Надамо се да ће се следеће школске године за ову дивну манифестацију, која промовише читање, говорно и писмено изражавање, пријавити већи број ученика.
Слободанка Сундаћ, библиотекарка
СПИСАК УЧЕНИКА КОЈИ СУ ПРОШЛИ ОПШТИНСКИ НИВО ТАКМИЧЕЊА ,,ЧИТАЛАЧКА ЗНАЧКА “ ШК.2022/23. ГОД.
1.Софија Докић, 2/3
2.Софија Николић, 2/3
3.Константин Савић, 2/3
4.Тара Прерадовић, 4/1
5.Маша Кецман, 4/1
6.Мила Брановић, 4/1
7.Уна Пађен, 4/1
8. Анастасија Пријић, 4/1
9. Хелена Обркнез, 4/1
10.Јулија Дабовић, 4/3
11.Ирина Калат, 4/3
12. Нађа Чикара, 5/1
13. Мила Зубић, 5/4
Сви ови ученици имају право на бесплатно учлањење у Библиотеку ,,Свети Сава“

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СВЕТСКОГ ДАНА ПОЕЗИЈЕ – 21. МАРТ 2023. ГОДИНЕ

Дана 21. марта у одељењу 4/1 обележен је Светски дан поезије. Библиотекарка је ученицима говорила о овом важном датуму који 
је 1999. године Организација Уједињених нација за образовање, науку и културу прогласила Светским даном поезије. Ученици су
 рецитовали стихове познатих песника:
  • Драгомира Ђорђевића – Протестна градска песма,
  • Фридриха Фалеа – Песма за тебе,
  • Душка Радовића: Звезда,
  • М. Михајловића: Брблљива песма, Није све у тој слави, Бубица;
  • Дејана Алексића: Кључна вест, У музеју;
  • Бранислава Петровића – Балада о дечаку који се претворио у лава.

Гитарску пратњу пружио је ученик Душан Дашић. Било је ово сјајно пролећно песничко јутро. Хвала вредним ученицима и њиховој учитељици Наташи!

Библиотекарка Слободанка Сундаћ

РЕЦИТАТОРСКО ТАКМИЧЕЊЕ

Дана 30. и 31. марта у нашој школи одржано је Школско такмичење у рецитовању. Победници су:

Први разред: Лена Радовановић,1/2

Други разред: Клара Добрић, 2/2

Трећи разред: Василија Граић, 3/2

Четврти разред: Анђела Шћопуловић, 4/4

Честитамо свим ученицима, њиховим учитељима и наставницима!

Слободанка Сундаћ, библиотекарка

У петак 31. 3. 2023. одржано је такмичење у рецитовању за ученике од петог до осмог разреда.

Резултати такмичења:

  1. разред:

1. место – Адријана Вучинић (5-4)

2. место – Милана Новаковић (5-1) и Матеја Костадиновић (5-1)

3. место – Нина Костадиновић (5-1)

  1. разред:

1. место – Тијана Миладиновић (6-5)

2. место – Ленка Матић (6-4) и Јана Грујић (6-1)

3. место – Душан Ранисављевић (6-1)

  1. разред:

1. место Петар Лазић (8-5)

Ученици који су освојили прва места биће награђени књигама и дипломама, и учествоваће на приредби која ће бити одржана у уторак 4. 4. 2023. године у холу школе.

Јелена Шелић, наставница српског језика и књижевности

Општинско такмичење из Биологије

Резултате са Општинског такмичења из биологије можете видети на:
 

– Пети разред,

– Шести разред,

– Седми и осми разред

Пласман на следећи окружни ниво такмичења су остварили ученици који су освојили:

1. место 95-100 бодова
2. место 90-94 бода
3. место 80-89 бодова

 

Школско такмичење ,,Читалачка значка“ од 1. до 4. разреда

Дана 10. марта у школи је одржано школско такмичење ,,Читалачка значка“ за ученике од 1. до 4. разреда. Библиотекарка је прегледала читалачке дневнике и обавила разговор о прочитаним књигама са свим ученицима који су завршили ,,Читалачку значку“. Општинско такмичење за ученике који буду прошли школско такмичење одржаће се 23. марта у 10 часова у просторијама наше школе. Учитељи и ученици ће бити благовремено обавештени о додели диплома и књига за учешће на школском такмичењу.

Слободанка Сундаћ, библиотекарка

ПОСЕТА ПРЕДШКОЛАЦА ИЗ ВРТИЋА ,,ЛАЗАР“ ОШ ,,САВА ШУМАНОВИЋ“

Дана 9. марта мала група предшколаца из вртића ,,Лазар“ посетила је нашу школу. Обишли су библиотеку и библиотекарка им је поделила сликовнице. На часу су одрецитовали неке песме, а библиотекарка им је причала о значају читања књига. Читала им је неколико песама Јована Јовановића Змаја, постављала им загонетке на која су предшколци углавном давали успешне одговоре. Сусрет нам је протекао у лепој атмосфери и дружењу. Сви наши мали предшколци ће бити будући ученици наше школе.
Слободанка Сундаћ, библиотекарка

ОБЕЛЕЖЕН НАЦИОНАЛНИ ДАН КЊИГЕ У 4/3 ОДЕЉЕЊУ

Дана 28. фебруара у одељењу 4/3 обележен је Национални дан књиге. Ученици су по сопственом избору доносили најдражу литературу и читали делове или целе текстове. Разговарали смо на тему шта све можемо да научимо уз књига. Одговори су били разнолики, а утисци деце да је час Српског језика и књижевности био један од оних на ком су заиста уживали. Размењивали смо идеје, препоручивали једни другима романе и још једном доказали да је књига заиста човеков најбољи пријатељ.

Ивана Домиан, учитељица

Светосавкса приредба

27.01.2023. у нашој школи је одржана приредба којом је обележена школска слава Свети Сава. На почетку приредбе освештан је славски колач и наставник веронауке отац Немања Боснић пожелео је свим присутнима здравље и срећу.

Након тога увежбани хор наше школе отпевао је химну Светог Саве под диригентском палицом наставнице музичке културе Јелене Солујић.

Када је хор завршио свој наступ директор школе Срђан Пранић честитао је свима школску славу и обратио се присутнима.

Главни део приредбе чинила је представа „Растко“ према тексту Лазара Вукојева о младићком периоду Растка Немањића и његовом замонашењу на Светој Гори. Публика је нетремица пратила изведбу свима знане приче о Светом Сави.

Захваљујемо се глумцима за сјајну глуму и за то што су задивили целу публику, а вероучитељима Емини Боснић и оцу Немањи Боснићу на уложеном труду око организације представе, као и наставници Сањи Савић Страки на изради одличних костима.

Лазар Јакововић 7-2

Упис првака

Обавештавамо родитеље да школа може да упише у први разред дете са подручја друге школе, а на захтев родитеља. 

Школа ће извршити упис након поднете молбе од стране родитеља која се предаје најкасније до 1. фебруара 2023. године. 

Молбу можете предати секретару школе сваког радног дана у времену од 09.00 до 14.00 сати. Уколико школа има просторне, кадровске и финансијске могућности, након разматрања поднетих молби, извршиће упис детета у први разред. 

О овој одлуци по захтеву родитеља за упис детета ван подручја школе, директор ће обавестити родитеље до 30.4.2023.