Поштовани родитељи (и други законски заступници ученика),

 

Настава у ОШ ,,Сава Шумановић“ у другом полугодишту школске 2021/2022. години биће организована на основу  Одлуке Тима за праћење и координисање примене превентивних мера у раду школа (Број: 601-03-00033/21/2021-15 од 20. 01. 2022. године) и уз потпуно спровођење Плана примене мера за спречавање појаве и ширења епидемије и заразних болести. 

 Организација рада у млађој смени (1-4. разред)

 У понедељак 24. 01. 2022. године млађи разреди похађају наставу пре подне по важећем распореду звоњења  у школи по првом моделу (цела одељења су у школи) организације образовно-васпитног рада. На сваких седам дана ученици мењају смену.

Организација рада у старијој смени (5-8. разред)

Ученици похађају наставу по другом моделу. Одељења се деле у две групе (А, Б) од по највише 15 ученика. Часови трају 45 минута. На крају сваке радне недеље мења се редослед долазака у школу и праћења наставе од куће по данима. Настава се одвија у поподневој смени по важећем распореду звоњења.

 

1. радна

недеља

Група А

понедељак, среда, петак

настава у школи

уторак, четвртак

настава на даљину

Група Б

уторак, четвртак

настава у школи

понедељак, среда, петак

настава на даљину

2. радна

недеља

Група Б

понедељак, среда, петак

настава у школи

уторак, четвртак

настава на даљину

Група А

уторак, четвртак

настава у школи

понедељак, среда, петак

настава на даљину

 Употреба заштитних маски

 Обавезна је употреба заштитних маски (прекрива уста и нос)  све време током боравка у школи. Ношење заштитнх маски је обавезно за све запослене у школама, ученике и трећа лица од момента уласка у школско двориште до напуштања школског дворишта.

За ученике који из здравствених разлога не могу да носе маске (нпр. бронхијлна астма или где постоји други здравствено оправдан разлог) о томе може да се изјасни било који педијатар који познаје здравствено стање детета и има увид у медицинску документацију.

Обавезе родитеља пре доласка ученика у школу

 1.Пре доласка у школу родитељ/старатељ треба да измери температуру детету –  у случају повишене температуре или постојања симптома који указују на могућу инфекцији (кијавица, кашаљ, бол у грлу и сл.)  не доводи дете  у школу и обавештава одељењског старешину.  Родитељи не смеју да шаљу децу са симптомима у школу док не прође период изолације, односно карантина ако су у питању контакти потврђених случајева у породици.

  1. Након истека пет дана, у колико у том периоду није дошло до појаве симптома и знакова болести КОВИД-19, карантин се прекида без тестирања.
  2. Родитељ/старатељ има обавезу да обезбеди заштитну маску за своје дете.

 

Процедура  за родитеље   приликом уласка у школу

 

  1. Родитељи доводе децу до улаза у школску зграду (при довођену и одвођењу деце).
  2. Родитељи могу долазити у школу у терминима одређеним за пријем родитеља и уз потпуно поштовање прописаних хигијенских мера. За ванредне доласке у школу (школско двориште и зграду) неопходно је заказати термин са одељењским старешином.

3.Родитељ носи маску која прекрива уста и нос.

  1. Дезинфикује руке на улазу препаратом на бази алкохола (70%)
  2. Прелази преко постављене дезобаријере за обућу.
  3. Минимално се задржава – размена информације са запосленим у школи који је задужен за пријем ученика.

Обавезе ученика током боравка у школи

 

Ученици долазе у школу искључиво у терминима који су предвиђени за њихову групу. Ученици носе заштитну маску (прекрива уста и нос) од тренутка уласка у школско двориште и све време током боравка у школи.

Током боравка у школи забрањено је било какво окупљање ученика у већим групама у било ком делу школе. Уколико  се ученик не осећа добро у току боравка у школи (повишена телесна температура и сл.) јавља је одељењском старешини или дежуром наставнику уз чије ће присуство у посебној просторији сачекати долазак родитеља/старатеља.

 

Продужени боравак ученика првог и другог разреда

 

Продужени боравак ученика ће почети са радом од 24. јануара 2022. године у истим групама као и у првом полугодишту.

Молимо вас да се у потпуности придржавате прописаних мера како бисмо сачували здравље ученика и запослених. Хвала на разумевању.

 

С поштовањем,

Срђан Пранић, в.д. директора  ОШ ,,Сава Шумановић“