Расписан ликовно – литерарни конкурс за децу нижег и вишег основношколског узраста.
Поводом обележавања Дана Светог Саве, Уметнички простор „Алтернатива“ у сарадњи са
Центром за афирмацију стваралаштва – Поетикум, расписује наградни ликовно – литерарни конкурс – „Свети Сава кроз слику и стих“.
Конкурс се расписује за децу нижег и вишег основношколског узраста у области литерарног и ликовног стваралаштва (до 15 година); за Литерарни конкурс могу да се шаљу радови у свим жанровима (поезија, проза…); за Ликовни конкурс дозвољене су све ликовне технике примењиве на величини листа блока за цртање (број 5) и просторне до 30 цм.
Литерарне радове је потребно слати у Ворд или ПДФ формату, а ликовне радове у ЈПГ или ПДФ формату на мејл адресу :alternativa@gmail.com, са назнаком – За конкурс (име и презиме учесника).
У пријави је потребно навести име и презиме, назив школе и разред, као и контакт телефон и имејл адреса ментора /учитељ, наставник, васпитач, родитељ, итд.
Конкурс траје до 25. јануара 2021. године у поноћ, а све радове ће оцењивати стручни жири, те ће након завршетка конкурса бити додељене награде, наводи се у саопштењу Уметничког простора „Алтернатива“ из Краљева.