Поштовани родитељи (и други законски заступници ученика),

Настава у другом полугодишту почиње у понедељак 18. јануара 2021. године. На основу одлуке Кризног штаба (11.01.2021) настава ће се организовати у складу са Стручним упутством за организацију и реализацију образовно-васпитног рада  у основној школи у школској 2020/2021. години и на основу Правилника о посебном програму образовања и васпитања.

У име колектива ОШ ,,Сава Шумановић“ и своје лично име желим вам много здравља у наредном периоду као и успешан наставак школске године вашој деци.

Организација рада у млађој смени (1-4. разред)

У првој наставној недељи наставу у школи похађају ученици А групе (8.00 – 10.25 часова)

и Б групе (10.45 – 12.25 часова). Продужени боравак за ученике ће  почети са радом у понедељак 18. јануара 2021. године.

 Организација рада у старијој смени (5-8. разред)

 У првој наставној недељи ученици групе A похађају наставу у школи  у понедељак, среду и петак. Наставу на даљину имају  у уторак и  четвртак. Ученици Б групе похађају наставу у школи у  уторак и четвртак,  а наставу на даљину имају у понедељак, среду и петак.

Часови свих предмета (и обавезних и изборних) се одржавају у школи у складу са важећим распоредом часова.

Настава се одвија искључиво у послеподневној  смени. Одељења се деле у две групе (А,Б) од по највише 15 ученика. Часови трају 30 минута. На крају сваке радне недеље мења се редослед долазака у школу и праћења наставе од куће по данима.

 Обaвезе родитеља пре доласка ученика у школу

  1. Пре доласка у школу родитељ/старатељ треба да измери температуру детету –  у случају повишене температуре не доводи дете  у школу и обавештава одељењског старешину.  
  2. Родитељ/старатељ има обавезу да обезбеди заштитну маску за своје дете.
  3. У случају да постоји сумња на заразу висом КОВИД-19 ученика или члана породице, као и су случају потврђене заразе вирусом КОВИД-19 (позитиван налаз пцр теста), ученик не долази у школи и прати наставу (у складу са здравственим стањем) на даљину.

 Процедура  за родитеље/старатеље   приликом уласка у школу

  1. Родитељи/старатељи доводе децу до улаза у школску зграду (при довођену и одвођењу деце).
  2. Родитељи/старатељи могу долазити у школу у терминима одређеним за пријем родитеља и уз потпуно поштовање прописаних хигијенских мера. За ванредне доласке у школу (школско двориште и зграду) неопходно је заказати термин са одељењским старешином.
  3. Родитељ/старатељ носи маску која прекрива уста и нос.
  4. Дезинфикује руке на улазу препаратом на бази алкохола (70%).
  5. Прелази преко постављене дезобаријере за обућу.
  6. Минимално се задржава – размена информације са запосленим у школи који је задужен за пријем ученика.

Обавезе ученика током боравка у школи

Ученици долазе у школу искључиво у терминима који су предвиђени за њихову групу. Ученици носе заштитну маску (прекрива уста и нос) од тренутка уласка у школско двориште. Заштитна маска може бити хируршка, епидемиолошка или платнена. Ученици могу да скину маску током трајања часа док седе у клупи. За ученика старијих разреда препорука је да све време носе заштитну маску.

 Ученици излазе и улазе на врата која су одређена за сектор школе у којем се налази учионица у којој бораве. Током боравка у школи забрањено је било какво окупљање ученика у већим групама у било ком делу школе. Конзумирање хране дозвољено је искључиво током великог одмора у дворишту школе.  Уколико  се ученик не осећа добро у току боравка у школи (повишена телесна температура и сл.) јавља је одељењском старешини или дежурном наставнику уз чије ће присуство у посебној просторији сачекати долазак родитеља/старатеља.

Молимо вас да се у потпуности придржавате прописаних мера како бисмо сачували здравље ученика и запослених. Хвала на разумевању.

С поштовањем,

Катарина Јовановић, 

директор ОШ ,,Сава Шумановић“