Поштовани родитељи и старатељи,

У складу са процедурама рада школе током трајања епидемије COVID-19 обавештавамо Вас о процедури уписа ученика у први разред школске 2020/2021. године:

1) Закаказивање термина

На порталу еУправа омгућена је услуга електронског заказивања термина за упис и тестирање детета у ОШ. Услуга ће бити доступна од 28. маја до 10. јула 2020. године, за термине уписа од 1. јуна до 20. јула.

 

Термин можете заказати средом и петком од 12 до 16 часова позивом на број 011/3170491, особа за контакт: Бојана Чабаркапа, секретар школе, уколико не можете да приступите порталу еУправе.

 

Молимо Вас да у школу долазите искључиво у заказаном термину и уз обавезно поштовања процедуре за улазак родитеља/старатеља у школу (доступна на интернет страници школе).

 

2) Лекарски преглед

 

Обављен лекарски преглед је предуслов да се дете упише у први разред. Стога Вас молимо да приступите услузи заказивања термина за упис и тестирање само ако сте већ обавили лекарски преглед детета или сте сигурни да ћете обавити преглед до термина који сте изабрали за упис.

 

3) Прибављање документације за упис

 

Ове године није потребно да понесете ниједан документ приликом уписа јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем. Изузетак је само лекарско уверење које је дете добило пре 16. марта 2020. године, тј. понесите лекарско уверење ако сте дете водили на преглед пре објављивања ванредног стања или код приватног лекара.

 

Хвала Вам што сте исказали интересовање за упис Вашег детета у нашу школу.

 

С поштовањем,

Катарина Јовановић, директор ОШ ,,Сава Шумановић“

.

Oбавештење за родитеље/старатеље који доводе децу  на тестирање за упис у први разред

 

Поштовани родитељи/старатељи,

 

Молимо вас  да се придржавате прописане процедуре за улазак у школску зграду када доводите децу на тестирање за упис у први разред. Сврха прописаних мера је да се заштити здравље деце, родитеља и запослених у школи.

 

  • Родитељ/старатељ носи маску која прекрива уста и нос.
  • На улазу у школи пређите преко постављене дезобаријере.

Родитељ/старатељ и дете дезинфикују руке на улазу  у школу.

Дођите у школу са дететом у време заказаног термина тестирања, не задржавајте се у школској згради пре или после предвиђеног времена тестирања.

Пре доласка у школу измерите температуру детету –  у случају повишене температуре не доводите дете  у школу и обавестите директора школе о томе.

 

С поштовањем,

 

                                           Катарина Јовановић, директор ОШ ,,Сава Шумановић“