Посета Старом двору

У уторак, 17. септембра 2019. године наше одељење (7-2) имало јету част да посети Стари двор у Београду. На улазу у зграду Старог двора љубазно су нас дочекали особље и водич. Уз стручно вођење и мноштво занимљвих податка из прошлости видели смо унутрашњостове прелепе зграде. Шетали смо ходницима којима је пролазио краљ Милан Обреновић. Дивили смо се уметничким делима и лепоти Црвеног салонау којем је боравила краљица Наталија и Жутог салона  у којем је краљ Милан примао своје госте. Највећи утисак на нас је оставио велики салон  од 220 квадратних метара у којем су се некада одржавали балови. Плафон висине неба, огромни лустери и веома сликовити витражи са ратним призорима српских војника, партизана. Чинило се као да прошлост оживаљава пред нама.Врхунац посете био је одлазак на победнички балкон на првом спрату на којем су прослављењи бројни успеси наших репрезентативаца и који је сан и мотивација за сваког младог спортисту.

Обилазак знаменитости града Београда  наставили смо посетом јединој преосталојбомбонџијској радњом у којој се и данас праве прелепи слаткиши на традиционалан начин.

Драго нам је што смо обишли тако лепа и необична места на којима може да се доживе нека стара времена и да се на занимљив начин учи о прошлости нашег града и наше земље.

                                          Анђела Микеревић и Лука Ђекић (7-2)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.