КРВ ЖИВОТ ЗНАЧИ

Tоком априла и маја, ученици ОШ „Сава Шумановић“ заједно са наставницама Сузаном Новковић и Мелиндом Рамадани, учествовали су у неколико акција Црвеног крста Земун чији је циљ био ширење знања о раду Црвеног крста и промовисање добровољног давалаштва крви.

У априлу текуће године, ученици су учествовали у ликовном конкурсу „Крв живот значи“. Посебно се истакао ученик 4. разреда, Лазар Докић. У ОШ „Лазар Саватић“, 9. маја 2019. године, ученици четвртог разреда учествовали су у квизу „Шта знаш о Црвеном крсту“ и освојили су 4. место. Ученици који су посебан труд уложили у припрему за овај квиз, били су: Теодора Чубрило, Миа Чикара, Илија Стојановић, Ива Пријовић, као и Јована Рајковић и Урош Варкашевић.

У суботу, 11. маја, ученици 7. разреда ОШ „Сава Шумановић“ учествовали су у акцији „Цртање на кеју“ на тему „Крв живот значи“ ради обележавања Националног дана добровољних давалаца крви. Њихов рад је освојио 3. место, а за овај успех су заслужне Теодора Гавриловић, Марта Праштало, Славка Атанасова и Анастасија Ђокић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.