Школска слава Свети Сава

Савиндан у нашој школи

На Савиндан 27.1.2020. године, ученици млађих разреда су у јутарњим часовима присуствовали Светој Литургији у храму Светих  мученика ђакона Авакума и игумана Пајсија на Алтини. Послеслужбе, рецитовали су на првом делу приредбе који је организовану храму.

У поподневним часовима одржана је светосавска приредба у школи, коју су припремили вероучитељи ђакон Немања Боснић и Емина Боснић са ученицима старијих разреда. Представа је замишљена као мултимедијално путовање кроз време, у коме су ученици представили знамените Србе и Српкиње, великане наше прошлости, значајне за развојкултуре, науке и државности нашег народа, повезујући их са Светим Савом, каонашим првим и највећим просветитељем. У представи су ученици 4/2, предвођени учитељицом Иреном Пилиповић, извели 9. руковет Стевана Стојановића Мокрањца. Прослава је завршена игром наших најмлађих фолклораша.

Наших првих десет година

Обележили смо школски јубилеј

Јубиларна 10. приредба поводом прославе Дана школе, одржана је 22.1.2020. год. У њој је учествовало педесетак ученика, чланова драмске ихорске секције, као и неколицина чланова ликовнеи новинарске секције. Приредба се састојала из три дела: 1. уводни део (химна Србије и поздравни говор директорке школе, Катарине Јовановић), 2. део са филмом о школи (10 година ОШ „Сава Шумановић“ – учитељ Ненад Пантић) и интервјуима са бившим ђацима генерација (наст. Лана Шепељ са малим новинарима) и 3. део са представом  у виду мјузикла који је замишљен као колаж познатих поп-рок песама уклопљених у ткиво љубавне приче из филма „Лајање на звезде“. У оквиру представе ученици наше школе извели су и веселе имитације наставника. На музичким и драмским деловима радиле су наст. Јелена Солујић и Снежана Стојановски, а сценографију за представу радио је сликарски атеље наше школе са наст. Сањом Страком.

ОБАВЕШТЕЊЕ

Почетак другог полугодишта школске 2019/2020. године

 

Због продужетка зимског распуста друго полугодиште школске 2019/2020. године почиње у понедељак 24. јануара 2020. године.

 

                                    Распоред смена

Преподневна

смена од 8.00:

Поподневна

смена од 13.15:

млађи разреди

(од 1. до 4. разреда)

старији разреди

(од 5. до 8. разреда)

Надокнада часова

Школа ће обавестити ученике и родитеље о начину надокнађивања часова одмах по добијању званичне препоруке надлежног министарства и школске управе.

 Катарина Јовановић,

директор ОШ „Сава Шумановић“

Пливање за часни крст

Представник наше школе за узраст од 1. до 4. разреда, Филип Васиљевић ученик 3/1 освојио је златну медаљу.
Представница наше школе за узраст од 1. до 4. разреда, Мила Ђорђевић ученица 3/1 (освајач првог места на Општинском такмичењу из математике у Ошптини Земун), освојила је сребрну медаљу!

Честитамо!

Журка

У организацији Ученичког парламента 30.01. 2020. одржана је журка за ученике VII и VIII разреда.
разреда наше школе. Према одлуци парламента улаз на журку наплаћивао се са
симболичних 20 динара чиме је парламент сакупио 2800 динара, продавши 140 карата.
Сакупљени новац ће бити утрошен у складу са одлуком Ученичког парламента

Ми деца из VIII3

Књижевна трибина на којој смо говорили о књизи Ми деца са станице Зоо
одржана је 30.01.2020. године у нашој школи. На трибини смо говорили о темама које
књига обрађује, о проблему наркоманије, о психичкој и физичкој зависности, о породици,
друштву, школи. Наша излагања слушали су ученици свих одељења осмог разреда, а у
публици су били и наши родитељи и наставници који су нам постављали питања везана за
књигу и за теме о којима смо говорили.
Учесници трибине су ученице одељења VIII3: Петра Ињац, Нина Шакан, Милица
Милетић, Нађа Ракочевић, Марта Праштало, Анђела Хинић, Јована Грујић, Тамара
Гузијан, Ања Брајовић, Анђелина Варкашевић. Техничка подршка био нам је наш другар
Марко Божовић из VII1. Трибину смо организовали са наставницом српског језика
Мирјаном Зарић.
Анђелина Варкашевић VIII3

Упис првака

Обавештавамо родитеље да школа може да упише у први разред дете са подручја друге школе, а на захтев родитеља. 

Школа ће извршити упис након поднете молбе од стране родитеља која се предаје најкасније до 1. фебруара 2020.године. 

Молбу можете предати секретару школе сваког радног дана у времену од 09.00 до 14.00 сати. Уколико школа има просторне, кадровске и финансијске могућности, након разматрања поднетих молби, извршиће упис детета у први разред. 

О овој одлуци по захтеву родитеља за упис детета ван подручја школе, директор ће обавестити родитеље до 30.4.2020.

Градско такмичење у пливању

На градском такмичењу у пливању које је одржано у СРЦ „25 Мај – Милан Гале Мушкатировић“ 17. 12. 2019. ученица наше школе Ена Кришка освојила је златну медаљу у дисциплини 50 метара краул.

Честитамо јој и желимо пуно успеха у даљем такмичењу!

Семинар доктора Влајка Пановића у ОШ ,,Сава Шумановић“

ОШ ,,Сава Шумановић“ организовала је 16. децембра 2019. семинар у просторијама школе који је водио клинички психолог Војномедицинске академијe доктор Влајко Пановић. Семинару су присуствовали бројни родитељи ученика. Највише пажње је посвећено целокупном психофизичком стању наше деце и последицама претераног коришћења мобилних телефона. Теме семинара односиле су се и на питања  у вези са савременом породицом, грешкама које родитељи најчешће праве приликом васпитања и о начинима да се оне избегну, а њихове негативне последице отклоне. Посебно је истакнуто постављање граница у понашању детета што је илустровано практичним примерима и саветима.

Родитељи су имали прилику да постављају питања у вези са практичним проблемима и животним ситуацијама. Кроз дијалог са реномираним клиничком психологом родитељи су добили многе корисне информације и смернице за поступање у бројним животним ситуацијама у вези са васпитањем деце. Двоипочасовно предавање је прошло као трен, сваки минут је био драгоцен. Садржај семинара оставио је веома снажан утисак на учеснике. Присутни родитељи наставили су са анализом утисака и расправом у вези са  темама и након завршетка званичног дела предавања.

Желимо да се захвалимо Катарини Јовановић, директорки ОШ ,,Сава Шумановић“ и свим запосленима школе који су учестовали у организацији веома квалитетног и значајног догађаја за родитеље ученика и надамо се да ће се такви догађаји што чешће организовати у будућности. 

                                         Александра Вукотић (5-4)