Траса школског аутобуса

Траса линије

Време полазака:

  •  Плави хоризонти: 7.25, 12.55 и 13.40 часова;
  • ОШ „Сава Шумановић“: 12.30, 13.20, 17.45 и 18.30 часова.

Плави хоризонти /терминус линије 709/, Косте Бранковића, Николаја Салтикова, Косте Алковића, Исидора Стојановића, Михајла Бандура, Атанасија Николића, Др Борислава Вујадиновића, окретница Железничка станица Земун поље, Анастасија Николића, Михајла Бандура, Исидора Стојановића, Милана Рашетара ,Пут за Плаве хоризонте, Ауто-пут за Нови Сад, Насеље Мала пруга Угриновачки пут, Љиљане Крстић, Павла Вујисића, ОШ“Сава Шумановић“          стајалиште ЈГС-а “Павле Вујисић“

Траса ОШ ,,Сава Шумановић“-  АЛТИНА – Плави хоризонти:

ОШ ,,Сава Шумановић“/стајалиште ЈГС-а “Павле Вујисић“ /, Павла Вујисића, Љиљане Крстић, Угриновачки пут, Насеље Мала пруга,

Ауто-пут за Нови Сад, Пут за Плаве хоризонте, Милана Рашетара, Исидора Стојановића,  Косте Алковића,  Косте Цукића, Косте Бранковића,  Михајла Бандура,  Анастасија Николића, Др Борислава Вујадиновића,  окретница Железничка станица Земун поље , Плави хоризонти /терминус линије 709/.

(Од насеља Плави хоризонти ка ОШ ,,С.Шумановић“: ауто-пут за Нови Сад – Добановачки пут)

Стајалишта на којима обавезно стаје

Сва  стајалишта ЈГС-а у насељу Плави хоризонти  и то ,,Михајла Бандура“, ,,Косте Бранковића“, ,,Косте Алковића“, ,,Косте Цукића“ и ,,Милана Недељковића“, 

,,Црква Св.Анастасија великог“’, ,,Железничка техничка станица 1“, ,,Железничка техничка станица“, ,,Кинески тржни центар“, ,,Новосадски ауто-пут“ затим сва стајалишта у насељу Алтина стајалишта ,,Мала пруга“, ,,Угриновачки пут 26.део“, ,,Угриновачка 12.део“, ,,Љиљане Крстић“, ,,Павла Вујисића“, ,,Виктора Старчевића“, ,,Алтина“, ,,Добановачки пут“, ,,Абебе Бикила“, ,,Заре Адамовић“, ,,Вртић Милица“.

С поштовањем,

Катарина Јовановић,

директор ОШ „Сава Шумановић“

План смена за другу радну недељу

У другој наставној недељи, од 6. до 10. септембра ученици ће наставу похађати према следећем распореду:

  • ученици од првог до четвртог разреда наставу похађају од 8.00 часова;
  • ученици од петог до осмог разреда наставу похађају од 13.15 часова према распореду звоњења који можете прочитати на адреси: https://bit.ly/2YveqjF

Дронови за примену програмских језика и јачање дигиталних знања

Извор: РТВ

За више од 60 школа 670 дронова за примену програмских језика и јачање дигиталних знања.

Основне школе у Земуну, Новом Београду, Панчеву и Сурчину добиће дронове намењене ученицима за примену програмских језика и јачање дигиталних знања.

Укупно 670 дронова биће донирано у више од 60 школа захваљујући меморандуму са Ротарима дистрикта Србије и Црне Горе, рекао је министар просвете Бранко Ружић на додели дронова у новобеоградској Основној школи „20. октобар“.

Министар је рекао да ће обуке за ученике 5. и 6. разреда почети данас, као и да има довољно стручних људи који ће се бавити тим питањем.

„Ово је једна одлична акција, а вредност пројекта је више од 100.000 долара. Министарство ће увек стајати иза оваквих пројеката“, рекао је Ружић.

Гувернер дистрикта Србије и Црне Горе Данило Љевнаић поздравио је напоре Министарства просвете да се дигитална писменост подигне на највиши ниво, најављујући да ће у наредних месец и по дана више од 100 школа добити роботиће.

Директор школе „20 октобар“ Бранислав Недељковић рекао је да су ђаци веома заинтересовани за читав пројекат и да ће им помагати наставници информатике и технике и технологије.

Како је рекао, епидемија коронавируса навела је да се школа додатно заинтересује за ИТ сектор, те су тако све учионице опремљене рачунарима и интернетом.

Недељковић каже и да је у тој школи, у којој је јуче у нову школску годину кренуло 1.400 ученика, добра епидемиолошка ситуација, али и да је обавезна примена заштитних мера.

Извор: РТВ

Организација рада у школској 2021/2022. години

Поштовани родитељи (и други законски заступници),

У зависности од епидемиолошке ситуације настава у школама ће бити организована по три основна модела:

I model

Непосредан рад у школи.

II model

Непосредан рад у школи и настава на даљину.

III model

Настава на даљину.

Предлог одлуке о моделу организације образовно-васпитног рада за сваку циклус даје територијално надлежни штаб за ванредне ситуације локалне самоуправе у сарадњи са руководствима школа и надлежном школском управом. Одлучивање о моделу наставе доноси се за територију општине, односно града у целини (укључујући Београд). Градске општине не посматрају се као посебне јединице за потребе ових препорука.

 

 

Пет кључних мера стратегије ублажавања ризика 

 

Пет кључних мера стратегија ублажавања ризика од трансмисије SARS-CoV-2 у школама су:

Доследна и исправна употреба маски, одржавање физичке дистанце, хигијена руку и респираторна хигијена, чишћење и дезинфекција и успостављена  сарадња са надлежном здравственом службом.

Редовна настава

  1. Доследна и исправна употреба маски у простору школе од стране свих лица (ученика и запослених).
  2. Физичка дистанца према могућностима школе (може и мања од 1 м).
  3. Хигијена руку и респираторна хигијена. 
  4. Чишћење и дезинфекција простора школе у целини. 
  5. Успостављена сарадња са надлежном здравственом службом.

Подељена настава

  1. Доследна и исправна употреба маски у простору школе од стране свих лица (ученика и запослених).
  1. Физичка дистанца од 1 м, формирање група у складу са величинама учионица (1 ученик на 4 квадратна метра).
  1. Хигијена руку и респираторна хигијена.
  1. Чишћење и дезинфекција простора школе у целини.
  1. Успостављена сарадња са надлежном здравственом службом.

Настава на даљину

Прелазак на on-line наставу

Могуће је организовати испитивање и тестирање ученика уколико је испуњено свих пет стратегија превенције инфекције уз одговарајући распоред који омогућава доследну примену препоручене физичке дистанце у сваком тренутку.

Ношење маски обавезно без обзира на вакцинални статус.

Мере смањења ризика уноса корона вируса у школску средину

Ученици, наставно и ненаставно особље, родитељи и други посетиоци школе који имају било који од следећих симптома (кашаљ, повишена телесна температура, отежано дисање/кратак дах, нагли губитак чула мириса, укуса или промене укуса, главобоља, језа, болови у мишићима, повраћање и/или пролив) не треба да долазе у школу.

Ученици, наставно и ненаставно особље не треба да долазе у школу уколико су идентификовани као блски контакти особе оболеле од COVID-19 у породици или домаћинству, већ треба да остану у кућној самоизолацији у трајању од 14 дана.

Ученици, наставно и ненаставно особље који су се јавили лекару у матичном дому здравља због појаве симптома или знакова који могу указивати на COVID-19 не треба да долазе у школу док чекају резултат тестирања, односно док не добију негативан резултат тестирања на COVID-19.

Пријем првака

Поштовани родитељи (и други законски заступници),
Пријем за ученике првог разреда биће одржан у среду 1. септембра 2021. године у 9 часова у школском дворишту или у сали за физичко у случају лоших временских услова. 
Након пријема информације о даљим активностима ученика током прве радне недеље. Молимо родитеље (и друге законске застпнике) да у потпуности поштују прописане мере страгегије за ублажавање ризика од трансмисије SARS-CoV-2 у школама.
 
Катарина Јовановић, 
Директор ОШ ,,Сава Шумановић“
 

Обавештење – Рефундација новца за набавку уџбеника

Поштовани родитељи (и други законски заступници),
Што се тиче уџбеника за I и II разред град неће делити бесплатне књиге, него ће рефундирати новац родитељима.
Родитељи који су наручили књиге преко „Школског сервиса Гајић“ потребно је да изврше плаћање свих рата до 25.08. како би исте добили у школи од 01.09. 2021. године, а родитељи који самостално купују књиге да то учине у књижарама или како њима већ одговара.
Што се тиче процедуре за рефундацију новца, потребно је да :
1. дођете у школу да вам се изда образац потврде који је прописао град,
2. очитана лична карта ,
3. копирана картица текућег рачуна и
4.изјава о обради података о личности
Пријаве на јавни позив у писаном облику на обрасцу пријаве достављају се на адресу: Фондација за младе таленте, Трг Николе Пашића 6, Београд или се врше електронским путем на сајту Фондације за младе таленте града Београда на адреси:  www.fondzamladebeograd.rs од 20.08. до 30.09.2021.

Обавештење о почетку школске 2021/2022. године

Поштовани родитељи (и други законски заступници),

Настава у ОШ ,,Сава Шумановић“ у школској 2021/2022. години почиње у среду 1. септембра 2021. године по следећем распореду смена: 

Разреди

Смена: 

2-4. 

преподневна

5-8. 

поподневна 

Часови трају 45 минута. Сви ученици из једног одељења заједно похађају наставу у школи. 

Настава ће бити организована на основу Стручног упутства за организацију и реализацију образовно-васпитног рада и уз потпуно спровођење  мера стратегије за ублажавање ризика од трансмисије SARS-CoV-2 у школама. 

Ношење заштитних маски у школи 

Ученици

Ученици треба да носе маске од уласка у школу па све до доласка до својих клупа. Маска се обавезно користи током одговарања и током сваког разговора. Маска се обавезно користи и приликом било којег кретања ван клупе, приликом одласка на одмор или у тоалет. 

Наставно и ненаставно особље 

За потпуно вакцинисане наставнике (од друге дозе прошло најмање 14 дана) и за наставнике који су прележали  COVID-19 у последњих шест месеци није неопходна употреба заштитних маски. Невакцинисани наставници и друго особље носе маску током радног времена увек када се налазе у затвореном простору са другим особама, као и на отвореном уколико није могуће одржавати одстојање од 1 метра од других особа. 

Родитељи, односни други законски заступници и други посетиоци 

Употреба заштитних маски за родитеље и све друге посетиоце у школи обавезна је током боравка у затвореном простору. 

Распоред звоњења 

 

Пре подне

После подне – старија смена ( од 5. до 8. разреда)

После подне – млађа смена ( од 1. до 4. разреда)

Катарија Јовановић

Директор ОШ „Сава Шумановић“

Додела бесповратних новчаних средстава

Шаљемо обрасце који се прилажу уз пријаву, као и портал за пријављивање који ће бити активан од 20. августа од 00:00 часова.

Пријаве се подносе електронски преко следећег линка: https://portalfondacija.infostan.rs/.

Потврде за ученике првог и другог разреда могу се добити у школи сваког радног дана наредне недеље од 8 до 14 часова.

Све додатне информације налазе се у следећој објави Фондације:

http://www.fondzamladebeograd.rs/156-linkzaprijavu.html

Резултати „Читалачке значке“ за школску 2020/2021. годину

Библиотека ,,Свети Сава’’ из Земуна и ове школске године је наградила најбоље учеснике ,,Читалачке значке“.

Списак награђених ученика у категорији Велики Поштовани Писар“:

Нађа Пуача, 2/1

Страхиња Николић, 2/3 

Нина Костадиновић, 3/1

Нађа Чикара, 3/1

Анђелија Граић, 4/3 

Софија Малетић, 4/4 

Теодора Чубрило, 6/1

Миа Чикара, 6/1 

Списак награђених ученика у категорији „Велики Поштовани Илустратор“:

Теа Грбић, 5/5

Честитамо свим награђеним ученицима на освојеним титулама!

Слободанка Сундаћ, библиотекарка

Литерарни конкурс Комедија по твојој мери.

Литерарни конкурс  Комедија по твојој мери.

Забави читаоце на свој начин!

Драги школарци, имате прилику да искористите своје литерарне таленте и осмислите другачији заплет комедије „Покондирена тиква” Јована Стерије Поповића.

 

Јован Стерија Поповић је један од највећих комедиографа српске књижевности. Иако је писао у XИX веку и бавио се појавама свога времена и своје средине, његове комедије и данас су актуелне. Писао је и трагедије, песме и романе, али је сматрао да је комедија најзначајнији део његовог стваралаштва, јер је најбоље могла послужити основном циљу – да на забаван начин, кроз смех и шалу, пружи науку живљења. Комедије је називао весела позорја и веровао да је театар школа где се људи уче.

Циљ конкурса је да се ученици осамостале у писању драмских форми. Потребно је осмислити другачији комедиографски заплет у коме ће учествовати добро позната лица из „Покондирене тикве”. Послати радови треба да садрже драмски текст који је ауторско дело ученика.

На конкурсу могу учествовати сви ученици од 5. до 8. разреда основне школе.

 

Радове треба послати до 1. октобра 2021. године на следећу имејл-адресу:  konkurs@bigzskolstvo.rs.

Победнике очекују вредне награде.

СРЕЋНО!

БИГЗ  школство